Robert Zwart, storytelling reclamefotograaf

 

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Hier krijg je een indruk van wie ik ben en wat ik maak.

 

Robert Zwart

Passie voor storytelling

Het plezier en de passie om altijd een mooi, pakkend beeld te maken, is mijn belangrijkste drijfveer. Ik hou ervan om beelden te maken met veel sfeer, apart licht, scherp-onscherp, foto’s die de ruimte geven aan de verbeelding, die de fantasie van de kijker prikkelenbeelden die verhalend zijn, oftewel storytelling fotografie. Een beeld wordt door storytelling interessanter, boeiender.  Zeker in deze tijd waarin we met beeld worden overladen, is het een uitdaging om de kijker nog te boeien. Laat die uitdaging nu mijn specialisme zijn.

 

Erkenning

Ik heb inmiddels diverse fotoprijzen en erkenningen op mijn naam staan. De meest recente is bij de International Color Awards waar ik als nominee in Fashion in de eregalerij ben opgenomen. Daarnaast  rkenning door het magazine GUP met de kwalificatie "New Dutch Photography Talent" in 2013. Een gouden onderscheiding heb ik mogen ontvangen voor mijn storytelling reclamefotografie, uitgereikt door de Belgische Bond van Beroepsfotografen, en de zilveren Pia d’Orprijs in 2012, gewonnen met twee storytelling beelden uit de serie “Daar”. Kijk hiervoor naar de fotoserie "Daar" in mijn online portfolio. Een jaar eerder, in 2011, mocht ik de jonge ondernemersprijs ontvangen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De jury sprak haar waardering uit over de creativiteit en hoge kwaliteit van het werk. Daarnaast waardeerde ze de bereidheid om kennis te delen.

 

Team

Hoge kwaliteit bereik je nooit alleen. Dat geldt ook voor mij. Ik werk vaak samen met teams van specialisten, die elk op hun vakgebied excelleren. Zo wordt de kledingstyling vaak verzorgd door Ilona Luca, make-up en hairstyling door Petra Benschop, Ingrid Vennik en Carla Stroykens, editing door Jeroen Berendsen. Scouting en sales is in handen van Ans de Jong. Dankzij deze bundeling van kwaliteiten lukt het ons om bijzondere projecten tot een mooi resultaat te brengen.

 

Kennismaken met Robert Zwart?

Heb je vragen? Bel of mail mij: 06-24863112 of info@robertzwart.com

 

 

Awards

- Winnaar zilveren Pia d'Or 2012
- Gouden award beste reclamefoto 2012
- GUP New Dutch Photography Talent 2013
- Nominee at thePhotography World Masters Cup, Fashion 2014
- International Color Award, Fine-Art 2016